Odotettu irtiotto?

 

Matkalla uuteen.

Päätimme jo reilu vuosi sitten, että koko perheemme muuttaa mieheni uuden työn perässä Sveitsiin. Päätös oli helppo, kun mietti niitä hyviä puolia, joita muutto uuteen maahan meidän perheellemme tulisi tarjoamaan. Miehen säännöllinen ma-pe toimistotyö viikonloppuvapaineen toimi melkoisena houkutuksena tähän suureen muutokseen. 

Monien elettyjen reissuvuosien jälkeen meidän perheen isiäkin näkisi enemmän kuin viikon verran neljän kuukauden välein. Lisäksi saisin itse aikaa miettiä mitä ammatilliselta tulevaisuudelta haluaisin, kun joutuisin luopumaan ainakin hetkellisesti hoitajan urastani. Sveitsissä eivät meinaa ota maahanmuuttaja ummikkoa vaihtamaan edes vanhusten vaippoja, pitää osata paikallinen kieli. Tämä breikki tulisi muutoinkin oikein sopivaan aikaan, sillä olenkin viimeiset vuodet kokenut ettei minulla ole hoitoalalle enää annettavaa. 

Ja sanomattakin piti olla selvää, että ulkomailla vietetyt vuodet olisivat hieno mahdollisuus tutkiskella kaikkea mitä Sveitsillä ja Keski-Euroopalla on tarjottavana. Käytännössä kaikkialle on vain muutaman tunnin juna/ajomatkat, oli kyseessä sitten Alpit tai Italian kuuluisa Comojärvi. Lista vierailtavista kohteista oli hyvällä alullaan kunnes korona pandemia tuli ja muutti kaikki suunnitelmat. Etukäteen juhlimme myös miten perheemme 4-vuotiaasta tulisi tulevaisuudessa kosmopoliitti saksankielen taitaja Sveitsissä asuttujen vuosien ansiosta. Mutta jos tämä pandemia vielä kovin kauan kestää, voi olla ettei lähikaupan itsepalvelukassat ja ihmisten välttely tuotakaan haluttua kielitaitoa. Nähtäväksi jää...

Kaikista odotuksista, jännityksestä ja epäilyistäkin huolimatta täällä sitä viimein ollaan. Jo yli kuukauden verran "viihdytty". Heittomerkeissä, koska korona-arki on korona arkea myös uudessa ja jännittävässä maassa. Ehkä vielä hieman kuluttavampaa, kuin tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Täällä sitä todella on yksin ja eristäytyneenä, halusi tai ei.


Viimeinen muuttokuorma saatu onnistuneesti perille!


Uusi koti. Naapureina gynekologi, kiropraktikko ja asuntovuokrausfirma, jolta meidänkin kämppä on vuokrattu.

Kommentit